tabs ↹ over ␣ ␣ ␣ spaces

by Jiří {x2} Činčura

Gopas TechEd 2012

2 Apr 2012 1 mins Presentations & Speaking

I letos se koná Gopas TechEd a i letos si budete moci přijít prohlédnout jednoho podivného vývojáře. 😃 Pokud čtete můj blog alespoň více než jednou ročně, víte co mě zajímá. Takže přednášky nebudou o ničem nečekaném.

Zjednodušeně řečeno půjde o Entity Frameworku a async/await oboje o novinkách v .NET 4.5, C# 5 a Visual Studio 11. Anotace (jak já je nesnáším psát):

Entity Framework se stalé vyvíjí podobně jako např. ASP.NET. Možná ne tak virálně jako ASP.NET, nicméně novinek rozhodne není málo. Kromě “povrchu” se kterým každý vývojář pracuje se mění i jádro a rozšiřují se možnosti mapování a využití. V přednášce se podíváme jak na jádro, tj. na novou core funkcionalitu, tak i na novinky “na povrchu”, které se snaží interakci pro vývojáře zpříjemnit.

V posledních letech lze vysledovat dva trendy. Více a více vícejádrových procesorů (nebo více procesorů obecně) a přesun dat do “cloudu”. Především tyto změny staví vývojáře dneška před nové úkoly jak se vypořádat s tímto prostředím, které je pro programovaní odlišné od toho co běžně používáme. Bez ohledu na to jestli jde o desktop, web nebo serverové aplikace. C# nezůstává pozadu a snaží se vývojářům nabídnout nástroje a jazykové konstrukty, které tuto prací zjednoduší. A nejen to…

Detaily a přesný program klasicky na webu.

Profile Picture Jiří Činčura is .NET, C# and Firebird expert. He focuses on data and business layers, language constructs, parallelism, databases and performance. For almost two decades he contributes to open-source, i.e. FirebirdClient. He works as a senior software engineer for Microsoft. Frequent speaker and blogger at www.tabsoverspaces.com.